Iroda: 1152 Budapest, Szentmihályi út 137. Pólus Irodaház 3. emelet 308. +36 20 4313 547
+36 20 2840 802
info@seahun.hu
Köszönti a Watt and Sea

Vitorlázáshoz zöld energia

A fedélzeti energiafogyasztás megfelelő kezelése kulcsfontosságú akár túrázás, akár versenykörülmények között. A Watt&Sea hidro- és szélgenerátorai energia-önellátó megoldást javasolnak túra- vagy versenyhajók fedélzetén. A Watt&Sea termékeinek fejlesztése 2008-ban indult azzal a céllal, hogy az optimális teljesítmény elhanyagolható ellenállással társuljon, mindeközben szem előtt tartva minden fontos környezetvédelmi előírást, így a hajó zöld energiával vitorlázhat az akkumulátorok feltöltése közben. A háttérben a töltést egy 3 lépcsős töltési algoritmussal ellátott töltő-konverter végzi teljesen automatikusan. Termékeik tervezése közben a cél egy olyan hatékony töltési rendszer hajókra történő kialakítása volt, amely kiemelkedik az eddig látott zöld energiát előállító megoldások közül. Ennek érdekében nem kötöttek kompromisszumot megbízhatóság, hatékonyság és tömeg tekintetében, melyeket felhasználóinktól érkező visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztünk. Ennek eredményeképpen elértük, hogy a Watt&Sea termékei olyan kiemelkedő kvalitásokkal rendelkeznek, amelynek nyomát sem találja a vitorlás társadalom a piacon.

 

 

 

Miért minket válasszon?

Hidrogenerátor és szélgenerátor

Rögzítés a tükrön..

A Watt&Sea hidrogenerátorai általában a hajók hátsó oldalára (tükör), vagy a test alá vannak rögzítve a mellékelt készlet segítségével. A tükörre szerelt generátor mozgatása hasonló a Jolle kormánylapát kezeléséhez: amikor az akkumulátoraink teljesen fel vannak töltve egyszerűen felhajtjuk a hidrogenerátort, amelyet speciális mechanika rögzít. A kezelés egyszerűbbé válik a kiváló minőségű két pontos rögzítési rendszernek köszönhetően: egy Antal csiga osztja meg az erőkart, két Harken klemm segítségével, amely az egységet felső végállásában fixálja. Így két kötél segítségével a teljes mozgatás megvalósítható.

Versenyre tervezve..

A Watt&Sea verseny hidrogenerátorai radikálisan megváltoztatták a fedélzeti energiagazdálkodást és kiválóan bírják a gyűrődést bármilyen környezetben. Ennek ékes bizonyítéka, hogy mára, olyan nagy múlttal rendelkező offshore versenyek elengedhetetlen kellékeivé váltak, mint a Vendée Globe vagy a Route du Rhum. A VOLVO OCEAN RACE-nek kiemelt partnere lett a Watt&Sea, és felszerelte a rajtvonalra álló Volvo Ocean 65 flottát. A verseny hidrogenerátorok állítható dőlésszögű propellerrel vannak felszerelve, amelyek elektronikus vezérléssel működnek. A közegellenállási együtthatót sikerült minimálisra szorítani, az energiatermelés pedig optimális 5-30 csomós sebességtartományban. Elérhető alumínium és karbon kivitelben.

Elektronikusan állítható propeller

A verseny-hidrogenerátorok változtatható dőlésszögű propeller lapáttal vannak felszerelve, amelyet mikrohidraulikával vezérelhetünk elektronikusan. A propeller lapátok forgatásával szabályozhatjuk a töltőáram nagyságát.

Erős szélre szabva…

Szélgenerátoraink erős szélben (>35 csomó) is megállják a helyüket. A Watt&Sea turbinának van egy „vihar” üzemmódja, amelyet a konverteren lehet aktiválni. Ez lehetővé teszi, hogy a propeller körülbelül 120 W-os energiát állítson elő biztonságosan, akár 50 csomós látszólagos szélben.

Verseny aerogenerátor

Az új dizájnnal ellátott szélgenerátort egy éve tesztelik a MACIF Design Teammel együttműködve azzal a céllal, hogy teljes autonómiát érjenek el óriási trimaránjukon. A hidrogenerátoraink által ihletett könnyű és vízálló burkolattal készült szélturbina eredeti és hatékony kialakításának köszönheti különlegességét. A szokásos szélturbinákkal ellentétben a propeller a tartótorony mögött található, így páratlan stabilitást tesz lehetővé hullámokban és turbulenciákban.

Természetes stabilitás

A rotor szokatlan elhelyezkedése természetes stabilitást biztosít, mivel a tolóerő alkalmazási pontja a lengési tengely mögött vagy alatt van. Ezért nincs szükség stabilizátorra vagy farokra. A stabilitás elsődleges fontosságú a tengeri szélturbináknál, amelyek ki vannak téve a turbulenciáinak és a hullámok zavaró mozgásainak.

Elérhetőségünk

Iroda: 1152 Budapest, Szentmihályi út 137. Pólus Irodaház 3. emelet 308.

info@seahun.com

+36 20 4313 547

+36 20 2840 802

© www.wattandsea.hu  Minden jog fenntartva. Designed by Seahun 610 Kft.